PROVOZ PO POVODNÍCH OBNOVEN !

Pizza z lávového kamene: Křupavá Itálie přímo z vaší trouby

Grilování pizzy na lávovém kameni je skvělý způsob, jak dosáhnout dokonale křupavé kůrky a autentické italské chuti přímo ve vaší troubě. Zde je jednoduchý recept na pizzu, kterou si můžete připravit na lávovém kameni.

Pokud chcete vyzkoušet tento recept i doma, objednejte si lávový kámen o tloušťce 2 cm v kruhovém provedení přímo u nás na kamenynagril.cz.  Jedná se o zakázkovou výrobu přesně na přání zákazníka – ideální pro milovníky domácí pizzy a grilování!

Ingredience:

  • 250 g pizza těsta (domácí nebo koupené)
  • 100 g rajčatové omáčky na pizzu
  • 150 g strouhané mozzarelly
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 50 g parmské šunky (volitelné)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli a pepře

Postup:

1. Předehřejte lávový kámen:

  • Umístěte lávový kámen do trouby a nastavte teplotu na 250 °C (nebo nejvyšší možnou teplotu vaší trouby). Kámen by měl být v troubě po celou dobu, dokud se trouba úplně neohřeje (cca 30 minut). Tento krok zajistí, že kámen bude dostatečně rozpálený pro dokonalé upečení pizzy.

2. Připravte těsto:

  • Pokud používáte domácí těsto, nechte ho asi hodinu kynout při pokojové teplotě. Poté ho vyválejte na požadovanou velikost pizzy. Snažte se udělat těsto co nejtenčí.

3. Připravte pizzu:

  • Na vyválené těsto rovnoměrně rozetřete rajčatovou omáčku, ale nechte okraje volné, aby vznikla křupavá krusta.
  • Přidejte mozzarellu, bazalku a další zvolené ingredience (např. parmskou šunku, žampiony nebo olivy).

4. Pečení:

  • Pizzu opatrně přeneste na rozžhavený lávový kámen v troubě. Můžete si pomoct pizzovým lopárem nebo pečícím papírem.
  • Pečte pizzu na lávovém kameni přibližně 7–10 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr bublá.

5. Dokončení:

  • Po vytažení pizzy z trouby ji pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvou bazalkou. Podle chuti můžete přidat trochu pepře a soli.

6. Podávání:

  • Nakrájejte pizzu a ihned podávejte. 

 

Dobrou chuť!