PROVOZ PO POVODNÍCH OBNOVEN !

Recept na grilované Halloumi: Lahodná pochoutka z grilu

Grilované halloumi je ideální volbou, pokud hledáte jednoduchý, ale chutný pokrm na letní grilovačku. Tento sýr z Kypru je známý svou jedinečnou texturou a chutí, která se skvěle rozvine právě na grilu. Díky tomu, že se při vyšších teplotách neroztéká, je přímo předurčený k tomu, aby se stal hvězdou každé grilovací párty.

 

Co budete potřebovat:

● 1 balení halloumi sýra (cca 200-250 g)

● 2 lžíce olivového oleje

● Šťáva z 1 citronu

● Čerstvé bylinky (tymián, oregano nebo rozmarýn podle chuti)

● Mletý černý pepř a mořská sůl

 

Postup:

1. Příprava halloumi: Nejprve vyndejte halloumi sýr z obalu a osušte ho papírovou utěrkou. Poté ho nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Pokud chcete mít grilované halloumi opravdu chutné a aromatické, můžete ho na několik minut naložit do marinády.

2. Marináda: V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekané bylinky, čerstvě namletý pepř a špetku mořské soli. Plátky halloumi namočte do této marinády a nechte je nasáknout alespoň 10 minut.

3. Grilování: Předehřejte gril na střední teplotu. Pro perfektní výsledek doporučujeme použít kvalitní grilovací kámen, který rovnoměrně rozloží teplo a zabrání přichycení sýra. Kámen stačí jemně potřít olivovým olejem. Halloumi grilujte přibližně 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou plátky zlatavé a mírně křupavé.

4. Servírování: Grilované halloumi podávejte s čerstvým salátem, pečivem nebo jako součást grilovaného talíře s další zeleninou. Skvěle chutná také s čerstvými rajčaty a olivami, které krásně doplní jeho slanou chuť.

 

Tip na závěr:

Chcete-li dodat sýru ještě zajímavější chuť, zkuste přidat kapku balzamikového octa nebo ho posypat grilovanými sezamovými semínky. Halloumi je také skvělým základem pro vegetariánské burgery nebo do wrapů. Pokud vás tento recept zaujal, podívejte se také na další podobné recepty na stránce Kupi.cz/recepty.